RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiirkelig slåssing

Sist oppdatert:
Endelig kan Wii-eiere banke løs på hverandre.

(Spillmagasinet): Det første «Mortal Kombat»-spillet ble sluppet i 1992 og skapte utrolig mye rabalder, spillet var (og er) ekstremt voldelig og ble hatobjekt nummer en for moralens voktere. Blant annet måtte utviklerne endre blodet til svette før de fikk lov av Nintendo til å gi det ut på SNES.

«Mortal Kombat: Armageddon» er heldigvis ikke sensurert og lar deg rive av armer, tenne på motstanderne, og mye, mye mer. Spillet ble lansert til PS2 og Xbox for litt under ett år siden, og nå er Wii-utgaven klar.

Dårlig Wii-kontroll

Den største forskjellen er at du kan utføre spesialangrep ved å bevege på fjernkontrollen, men dessverre fungerer ikke det nevneverdig bra. I tillegg til at det tar for lang tid å utføre bevegelsene, skjer det litt for ofte at maskinen ikke kjenner de igjen og figuren din blir stående og ta imot juling.

Jeg byttet derfor over til GameCube-kontrollen (du kan også bruke «Classic Controller») og da fungerte alt som det skulle. Etter litt trening satt de enkle spesialangrepene, og jeg ble stadig bedre og storkoste meg med «Armageddon» sine lynkjappe, intense og krevende kamper.

Stor enspillerdel

Du kommer ikke nevneverdig langt ved å bare hamre løs på kontrollen, i hvert fall ikke når du slåss mot noen som har peiling. Derfor er det så synd at onlinemodusen er fjernet fra Wii-utgaven av «Armageddon», du må nøye deg med de etter hvert trivielle datamotstanderne og folk som kommer på besøk (eller som du drar på besøk til).

Enspillerdelen er heldigvis såpass stor at hvis du skal se alt så kommer du til å holde på i en god stund. Du har blant annet den vanlige «Start på bunn og slå deg oppover»-modusen, en underholdende rollespillignende del kalt «Konquest», og det artige kartspillet «Motor Kombat».

Ensformige figurer

«Armageddon» byr på over 60 figurer, inkludert alt fra puppedamer og til monstre med flere armer, men dessverre er en rekke av de veldig like hverandre. Du trenger derfor bare å mestre en liten gruppe før du behersker samtlige.

Likevel legger ikke det noen kjempestor demper på opplevelsen, det er verdt å spille med alle sammen for å se de sinnssyke spesialangrepene. «Armageddon» er minst like vilt som de andre «Mortal Kombat»-spillene og blodet spruter.

For slåssespillinteresserte

Med en online-modus og et mer variert figurutvalg, hadde «Mortal Kombat: Armageddon» vært kanon. Nå er det «bare» bra og vel verdt en titt for slåssespillinteresserte Wii-eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere