*Nettavisen* Nyheter.

Wikileaks-gründer mistenkt for voldtekt

Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Svensk politi har innledet etterforskning mot Wikileaks-gründer Julian Assange.

22.08.10 10:31

Grunnleggeren av nettstedet Wikileaks, Julian Assange, er under etterforskning for voldtekt i Stockholm, skriver den svenske avisen Expressen.

Han er «anhållen i sin frånvaro», som betyr siktet og etterlyst.

Varslet flere avsløringer
Den siste tiden har Assange oppholdt seg i Sverige der han har holdt foredrag. Han undertegnet nylig også en avtale med det svenske Piratpartiets leder om at partiet skal ta hånd om Wikileaks servere. Wikileaks fikk stor oppmerksomhet i sommer da nettstedet offentliggjorde tusenvis av hemmelighetsstemplede rapporter om krigen i Afghanistan i årene fra 2004 tiil 2010. Under et foredrag i Stockholm forrige helg varslet Assange at det snart vil komme nye avsløringer.

Fredag kveld gikk svensk påtalemyndighet til det skritt å sikte Assange fordi man mener det er skjellig grunn til mistanke i saken. Siktelsen skal omfatte ett tilfelle av voldtekt og ett tilfelle av antasting. Ifølge politiet har man så langt ikke klart å komme i kontakt med Assange.

To kvinner kontaktet politiet
Ifølge avisa skal to kvinner har kontaktet politiet, men de har ikke selv levert noen anmeldelse.

Til avisa Dagens Nyheter sier Assange i en epost at politiet ikke har kontaktet ham og at anklagene er falske.

- Vi leter nå etter Assange i Sverige, sier etterforskningsleder Ola Törndal hos City-politiet i Stockholm iflge svd.se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.