RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wikileaks kastet ut fra PayPal

Foto: NICHOLAS KAMM (Afp)
Sist oppdatert:
Ikke lenger mulig å donere penger via betalingstjenesten.

Lørdag stengte betalingstjenesteleverandøren PayPal kontoen til Wikileaks - kontoen organisasjonen brukte for å samle inn donasjoner.

Brutt brukerbetingelsene
Årsaken til at kontoen nå er lukket, er at PayPal mener Wikileaks har brutt brukerbetingelsene, som slår fast at tjenesten ikke kan brukes til aktivitet som oppmuntrer, fremmer, tilrettelegger eller instruerer andre til å drive en ulovlig virksomhet. Uttalelsen skal komme fra en blogg, skriver nyhetsbyrået AP.

Overføring via PayPal har så langt vært den enkleste og sikreste måten å gi pengebidrag til organisasjonen på. Selv om det ikke lenger er mulig å overføre penger på denne måten, er det fortsatt andre muligheter . Blant annet kan man velge å sende brev til en australsk postboks, eller man kan gjøre bankoverføringer til kontoer i Sveits, Tyskland og Island.

Amazon kuttet etter press
PayPal-utkastelsen er det andre kraftige slaget i magen for Wikileaks denne uken. 1. desember kom det fram at Amazon har kastet ut Wikileaks fra deres webhotell. Internasjonale nyhetsmedier sa det kom som en følge av press fra den amerikanske senatoren Joe Liebermann.

- Selskapets beslutning om å kutte ut Wikileaks, er en riktig avgjørelse, og bør sette standarden for andre selskaper Wikileaks bruker for å distribuere sine ulovlige innsamlede materialer, sa Liebermann i en offentlig uttalelse.

Kamp for å holde seg på nett
Wikileaks har den siste uken blitt utsatt for en rekke hackerangrep, og kjemper konstant for å holde seg nett. I skrivende stund er organisasjonens opprinnelige nettside, Wikileaks.org, nede.

Les også: Wikileaks under masseangrep

Men gjennom en tysk og en sveitsisk domene, klarer organisasjonen å holde seg på nett.

Den sveitsiske adressen dirigerer trafikken til servere i Frankrike. Det har gjort landets næringsminister, Eric Besson, lite blid.

- Det er uakseptabelt å være vert for et webområde som avslører hemmelighetene rundt diplomatiske forbindelser.

Webhotellet OVH bekrefter at de har huset Wikileaks siden torsdag, etter at en klient har bedt om en «dedikert server med beskyttelse mot angrep»

Selskapet legger til at det er opp til domstolene å avgjøre om det er lovlig eller ikke å være vertskap for Wikileaks på fransk jord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere