*Nettavisen* Nyheter.

WikiLeaks varsler avsløringer om Tyrkia

London (NTB): WikiLeaks har planer om å offentliggjøre hemmelige amerikanske dokumenter som viser at USA har bistått den kurdiske separatistbevegelsen PKK, skriver avisa Al-Hayat.

I dokumentene omtaler det amerikanske militæret PKK-medlemmer som «frihetskjempere» og «tyrkiske statsborgere», og det kommer også fram at folk fra PKK som er pågrepet i Irak, er blitt løslatt av de amerikanske militærstyrkene, skriver Al-Hayat ifølge The Jerusalem Post.

WikiLeaks-dokumentene skal også vise at USAs militærstyrker i Irak har gitt våpen til PKK, mens irakere bosatt i Tyrkia skal ha forsynt al-Qaida i Irak med våpen.

PKK har siden 1984 ført en væpnet kamp for kurdisk selvstyre og ble allerede i 1979 klassifisert som en terrororganisasjon av USA.

WikiLeaks har varslet at nettstedet snart vil offentliggjøre en stor mengde dokumenter, men uten å si noe om innholdet i dokumentene.

USA har nå varslet at det blant annet dreier seg om hemmelige amerikanske diplomatrapporter, og amerikanske myndigheter har tatt kontakt med flere land for å advare dem i forkant. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.