*Nettavisen* Nyheter.

Wikileaks varsler flere Syria-dokumenter

Foto: ANDREW WINNING (Reuters)

Varslere fra nettstedet klart med nytt stort slipp.

05.07.12 13:39

På en pressekonferanse i London opplyste talspersoner for Wikileaks at de nå lekket informasjon fra Syria. Nettstedet videreformidler anonymt lekkasjer av hemmelig informasjon.

- Slippet vil inneholde over 2,4 millioner dokumenter om Syria. Disse vil slippes gradvis fremover og kommer fra 680 enheter, blir det sagt i en melding fra Wikileaks.

Ifølge Wikileaks-grunnlegger Julian Assange vil slippet være pinlig både for Syria og alle involverte land. Torsdag melder BBC at nettstedet nå har kunngjort at de vil publisere over 2 millioner dokumenter.

Disse omtales som e-post som har kommet fra syriske politikere, ministere fra regjeringen og flere selskaper. Dokumentene skal være datert fra tilbake i august 2006 og fram til mars 2012.

Ifølge WikiLeaks vil e-postene «få belyst den interne driften av den syriske regjeringen og landets økonomi.»

Nettstedet mener også at dokumentene vil vise hvordan Vesten og vestlige bedrifter sier én ting og gjøre noe annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SERGEI SUPINSKY (Afp)

Tidligere i år ble det kjent at opposisjonelle syrere hadde fått tilgang til de private e-postadressene til Syrias president Bashar al-Assad og hans kone Asma. Det var en muldvarp i regimet som ga dem tilgang, hevdet aktivistene.

Den britiske avisa The Guardian fikk tilgang til flere tusen e-poster og skrev i mars om innholdet i dem.

Ifølge The Guardian vitnet e-postene om et presidentpar som var godt skjermet fra konflikten i landet og som veltet seg i luksus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag