RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilders-nettside bekymrer Jagland

Strasbourg (NTB): Den nederlandske regjeringen må klargjøre sin holdning til vold og rasisme, krever Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland i et brev.

Bakgrunnen for henvendelsen er nye utspill fra den høyrepopulistiske politikeren Geert Wilders, som oppfordrer til registrering av utenlandske arbeidere. Wilders' parti PVV er støtteparti for den nederlandske regjeringen.

- Stigmatisering av grupper i samfunnet har vist seg å bli forspill til vold. Derfor er det viktig at ansvarlige politiske ledere tar til motmæle mot dette, sier Jagland.

Internettsiden som Wilders står bak, er blitt betegnet som fremmedfiendtlig, fordi den formidler negative rapporter om enkeltpersoner fra Sentral- og Øst-Europa som jobber i Nederland, skriver Jagland i en pressemelding.

- Jeg anerkjenner retten til ytringsfrihet, men er bekymret fordi disse holdningene framholdes av et parti som så sterkt er knyttet til den sittende regjering i Nederland, sier Jagland i brevet til den nederlandske utenriksministeren.

Tidligere har ti øst- og sentraleuropeiske land sendt protestbrev til Nederland og bedt om at landet tar avstand fra nettsiden. Utenriksminister Uri Rosenthal møtte nylig ambassadørene fra de ti landene for å berolige dem og forklare at nettsiden er PVVs ansvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere