RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilh. Wilhelmsen flagger hjem

Sist oppdatert:
Rederiet Wilh. Wilhelmsen vil flagge hjem datterselskapet Barber Internationals hovedkontor fra Kuala Lumpur til Oslo. Skipsreder Wilh. Wilhelmsen er blant frontmennene for næringen i skattespørsmålet
Ifølge Aftenposten har Wilhelmsen nå bestemt seg for at alle shippingaktiviteter kloden rundt nå ledes fra Oslo.

- Wilhelmsen-gruppen har en filosofi om at alle de globale shippingaktivitetene skal ledes fra Norge. Vår konsernsjef Ingar Skaug ønsker å ha ledelsen for de forskjellige selskapene på Lysaker. Derfor kommer ledelsen i Barber hjem, sier toppsjef Svein Sørlie i Barber til Aftenposten.

Barber International eies 100 prosent av rederiet Wilh. Wilhelmsen, men har til nå hatt hovedkontor i Kuala Lumpur i Malaysia. Selskapet er blant verdens største på drift av skip.

Sørlie vil ikke si noe om hva som kan skje hvis skipsfartsmeldingen, som kommer fredag, ikke gir rederiene rammebetingelser som de er tilfredse med. Årsaken til at Barber flytter til Oslo er at det er lettere å ha kontakt med de internasjonale miljøene derfra enn fra Kuala Lumpur, skriver Aftenposten.

- Med all respekt for Singapore og Hongkong, så lever internasjonal shipping i en trekant mellom London, Hamburg og Oslo. Et annet viktig aspekt ved hjemflyttingen er at det norsk-kontrollerte miljøet har veldig stor kompetanse innenfor maritim industri, sier Sørlie til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere