RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen: - Lite rom for konsolideringer i bilfrakt

Sist oppdatert:
Svenske Walenius og Wilh. Wilhelmsen har sammen blitt verdens største RO- RO og biltransportør med en tredjedel av markedet. Størrelsen hindrer rederiet å delta i videre konsolideringer
- Gjennom vårt eierskap i Walenius Wilhelmsen og EUKOR har vi blitt en gigant, og er den største aktøren i markedet med en markedsandel på en tredjedel av totalmarkedet. Det gjør at det ikke er rom for konsolideringer for vår del, sier styreformann Wilhelm Wilhelmsen i et intervju med iMarkedet.

Samarbeidet mellom Wilh. Wilhelmsen og svenske Walenius har blitt en gigant innen transport av biler og RO-RO - tonnasje og er den klart største aktøren i markedet med en markedsandel på en tredjedel. Nå ser styreformann Wilhelm Wilhelmsen at det ikke er rom for mer ekspansjon eller konsolidering.

- Vi har nådd en størrelse der vi har en tredjedel av markedet. Dersom vil ville ønske å kjøpe opp eller fusjonere med et annet selskap ville konkurransemyndighetene sette foten ganske hurtig ned, sier Wilhelmsen til iMarkedet.

Den videre veksten må derfor komme i form av organisk vekst – og det er Wilhelmsen komfortabel med.

– Markedet for biltransport vokser med mellom to og tre prosent i året. Men når det er snakk om 10 millioner biler så blir dette store tall, sier Wilhelmsen.

Innen det bredere RO-RO segmentet er veksten for årene som kommer også estimert til å være god.

– Vi estimerer en vekst på tre til fire prosent, sier Wilhelmsen til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere