RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen-familien byr på hele Awilco

Sist oppdatert:
Familieselskapet A. Wilhelsen AS har fremsatt et frivillig tilbud på samtlige aksjer i rederiet Awilco. Budet er med forbehold om kontroll over 90 prosent etter at budet utløper
A.Wilhelmsen AS tilbyr 20 kroner pr. aksje, som de mener er en fair pris i forhold til underliggende verdier. A. Wilhelmsen AS er hovedselskapet i Anders Wilhelmsen Gruppen som eies av etterkommerne etter grunnleggeren Anders Wilhelmsen, med cruisereder-brødrene Arne og Gjert Wilhelmsen i spissen. Wilhelmsen-brødrene er storaksjonærer i cruiserederiet Royal Caribbean Cruises.

Både Awilco A og B-aksjene var sist omsatt på 16,50 kroner på Oslo Børs før budet, og budet representerer en premie på 21,2 prosent. Aksjen er preget av liten likviditet, noe som også er begrunnelsen for at Wilhelmsen-familien nå ønsker å ta selskapet privat.

- Aksjen har over lang tid blitt omsatt på Oslo Børs til priser under de underliggende verdier, noe som gjør aksjen lite egnet som finansieringsinstrument i tilfeller der det ville vært aktuelt, skriver A. Wilhelmsen i en kommentar.

I formiddag har Awilco-aksjene blitt omsatt til kurser mellom 19,50-19,30 kroner.

A-Wilhelmsen inkludert forhåndsaksepter fra familieeide aksjer, kontrollerer i dag 68,76 prosent av stemmene, og 40,1 prosent av kapitalen i konsernet. Pareto Securities er hyret inn som rådgivere.

Awilco har etter at bøyelasterflåten ble solgt for et par år tilbake vært en nesten ren pengekasse. Rederiet eier i dag et suezmax-tankskip, en service/boligrigg og to bulkskip, de tre sistnevnte er kjøpt inn i år. Omløpsmidler utgjorde ved utgangen av tredje kvartal 592 millioner, hvorav 465 millioner er kontanter og verdipapirer.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere