RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen kjøper i logistikkselskap(Ny)

Sist oppdatert:
Roro-rederiet Wilh. Wilhelmsen fortsetter å utvide sitt logistikkrike og har nå kjøpt handlet aksjer for 625 millioner kroner i logistikkselskapet Clovis
Nytt: Kommentarer fra Wilhelmsen

Wilh. Wilhelmsen har ifølge en melding kjøpt en eierandel på 25 prosent i det koreanske logistikkselskapet Glovis Co.

Prisen på eierandelen er 100 millioner dollar, eller 625 millioner kroner kontant. Finansdirektør Sjur Galtung i Wilhelmsen sier til iMarkedet i ettermiddag at det ikke er snakk om å kjøpe seg videre opp i Glovis.

- Kjøpet er i tråd med Wilhelmsens strategi om å være en betydelig global leverandør av transport og logistikktjenester for bilindustrien, heter det i meldingen.

Tettere bånd med Hyundai

Glovis er en betydelig leverandør av omfattende logistikktjenester både i Korea og internasjonalt. Glovis eies av det store sørkoreanske bilkonsernet Hyundai Motor Group som i dag har langsiktige avtaler med det bilskipsrederiet Eukor, som eies med 80 prosent av partnerne Wilhelmsen og svenske Wallenius.

- Glovis er involvert i all frakt for Hyundai som ikke omfattes av avtalene med Eukor, sier Galtung.

Det gjelder blant annet alt containerisert gods som reservedeler som Hyundai Motor transporterer verden over. I tillegg har Glovis hånd om logistikk operasjonen til Hyundai Motor i Korea.

Galtng sier at salget fra Hyundai Motors side er begrunnet ved et sterkere ønske om å ekspandere internasjonalt, noe Wilhelmsen med sitt nettverk kan bistå med. I tillegg ser han synergier mellom Wallenius Wilhelmsen Lines og Glovis operasjoner.

Et lønnsomt selskap

Selskapets omsetning vil i 2004 utgjøre omkring 800 millioner dollar, og Wilhelmsen venter betydelig vekst for Glovis i de neste årene.

Finansdirektør Galtung ønsker ikke å gå nærmere inn på tallene, men opplyser at Glovis er lønnsomt selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere