RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen-partner i nytt partnerskap

Sist oppdatert:
Wilh. Wilhelmsens svenske partner Wallenius er på vei inn i et nytt samarbeid, og kjøper et bilskip sammen med Singapore Shipping
Ifølge TradeWinds skal svenske Wallenius og Singapore Shipping Corp (SSC) nå kjøpe et bilskipsnybygg sammen gjennom nylig startet joint-venture.

Wallenius er Wilhelmsens nære partner i Wallenius Wilhelmsen Lines og Eukor. De er sammen den klart største aktøren i roromarkedet globalt.

Det nye samarbeidsselskapet til Wallenius har fått navnet Ow Shipping og kjøper nå et nybygg med kapasitet på 6.500 biler. Skipet er under bygging ved Hyundai-verftet i Sør-Korea og skal leveres i første kvartal 2007. Prisen er 54,5 millioner dollar.

Ow er i utgangspunktet 50/50 eid, men Wallenius har en kjøpsopsjon på ytterligere 10 prosent av selskapet. Ikke overraskende forsvinner imidlertid nybygget inn i Wallenoius og Wilhelmsens Eukor på en bareboat-kontrakt.

Dette er det første joint-venture Wallenius gjør utenfor samarbeidet med Wilhelmsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere