RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen satser på malmtrafikk

Sist oppdatert:
Wilh. Wilhelmsen datterselskap Barber International skal samarbeid med et kanadisk selskap om skipning av jernmelm utenfor India. Barber kjøper andel i eldre malmskip
Wilhelmsen-datter Barber og kanadiske Seabulk Services har fått en avtale med to store indiske gruveselskaper om omskipning av jernmalm utenfor kysten av India.

I forbindelse med kontrakten vil Barber og Seabulk gjennom et samarbeidsselskap bygge å operere en flytende omskipningsterminal.

Til omskipningterminal har selskapene kjøpt et eldre kombinasjonsskip på 125.000 dødvekttonn som skal bygges om og utstyres med selvlosserutstyr. Prisen for skipet er 6 millioner dollar, mens ombyggingen er kostnadsberegnet til 15 millioner dollar.

Kontraktene med de to indiske gruveselskapene har en varighet på 10 år.

- Bakgrunnen for prosjektet er fra Wilh. Wilhelmsens side et ønske om å bruke og videreutvikle den maritim-tekniske kompetanse som finnes i selskapet Barber Marine Consultants (BMC), samtidig som dette prosjektet passer godt inn i selskapets økende satsing på logistikk, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere