RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsen skal refinansiere bilskipsrederi

Sist oppdatert:
Viseadm. direktør Sjur Galtung i Wilh. Wilhelmsen sier at bilskipsrederiet EUKOR skal refinansieres. Han ser ingen endringer i forretningsforholdet med partneren Wallenius
Dette kom frem på en presentasjon på MarineMoneys Ship Finance-forum i formiddag.

Galtung kunne på spørsmål fortelle at Wilhelmsen og Wallenius vil foreta en refinansiering av det nylig oppkjøpte bilskipsrederiet EUKOR, tidligere Hyundai Merchant Marine.

Dette gjøres for å bli kvitt en klausul som forhindrer selskapet fra å betale utbytte, i tillegg til andre forhold.

Galtung sa videre at det i dag ikke foreligger noen problemer med å overholde inngåtte lånebetingelser.

I forbindelse med oppkjøpet av EUKOR ble det innhentet lån på 1 milliard dollar, mens eierene, Wilhelmsen, Wallenius og de to bilprodusentene Kia og Huyndai, gikk inn med 300 millioner dollar.

I dag eier bilprodusentene totalt 20 prosent av EUKOR, noe Galtung mener ikke er helt fordelaktig, siden de er rederiets største kunder. Kia og Hyundai står for 75 prosent av fraktevolumet til den 80 skip store EUKOR-flåten. Kontraktene løper syv år, og Galtung ville på spørsmål fra iMarkedet ikke kommentere hvorvidt Wallenius og Wilhelmsen ved utløp kan kjøpe ut koreanerne.

På spørsmål fra iMarkedet om forholdet mellom Wilhelmsen og Wallenius, sa Galtung at det ikke foreligger planer om noen endringer, og det er heller ingen planer om å børsnotere deres felleseide roro-rederi Wallenius Wilhelmsen Lines.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere