RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsens bunnlinje rammet av streik

Sist oppdatert:
Rederigruppen Wilh. Wilhelmsen levere fortsatt gode tall selv om de var klart svakere enn rekorknivået i andre kvartal. Selskapet opplever fortsatt sterke markeder og vil gi ekstra utbytte
Wilhelmsen fikk et resultat før skatt på 16 millioner dollar i tredje kvartal, en klar forbedring fra 9 millioner i samme periode i fjor. I andre kvartal endte resultat på 28 millioner dollar.

Noe av bakgrunnen for svekkelsen er at bilskipssamarbeidet EUKOR har vært rammet av streik hos de to hovedkundene Hyundai og Kia Motor. Det 50/50 eide Wallenius Willhelmsen Lines som er den andre hovedvirksomheten til Wilhelmsen hadde derimot et nytt positivt kvartal.

Inntektene fra de to joint-venture selskapene føres som inntekt fra tilknyttede selskaper, og den endte på 17 millioner dollar i tredje kvartal, mot 28 millioner i andre kvartal.

- WWs helt dominerende aktivitet, linje- og bilskipsvirksomheten, opplever fortsatt meget sterke markeder med god lasttilgang i nær sagt alle fartsområder. Utsiktene fremover er derfor gode både for WWL og EUKOR og deler av innenlands- og logistikkvirksomheten, skriver selskapet i rapporten.

De to serviceselskapene Barber International og Barwil leverte stabile resultater.

Tross de noe svakere resultatene ønsker Wilhelmsen nå å honorere aksjonærene, og vil innkalle til en ekstraordinær generalforsamling. Det er forelått et ekstraordinært utbytte på 6 kroner pr. aksje.

- Vi fastholder våre forventninger, som uttrykt i halvårsrapporten, om et resultat for 2003 som er bedre enn det vi oppnådde i 2002, skriver selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere