RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilhelmsens sjefjurist glemte meldeplikten(Ny)

Sist oppdatert:
Leder av rederiet Wilh. Wilhelmsens juridiske avdeling, juristen Bjørn Berggrav, kan påregne en telefon fra Kredittilsynet etter å ha meldt salg av aksjer i rederiet alt for sent
Berggrav kan se ut til å glemt å lese seg opp på verdipapirhandelsloven kapittel 3 før han fra årsskiftet overtok som leder av juridisk avdeling i Wilh. Wilhelmsen. Der står det nemlig at ansatte i utstederselskaper er pliktige å melde salg av aksjer i eget selskap senest innen åpning børsen dagen etter kjøpet har funent sted.

- Dette er klart for sent meldt, og vil rutinemessige bli oversendt Kredittilsynet som behandler denne typen regelbrudd, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen til iMarkedet. Ifølge Olsen er det Kredittilsynet som sjekker denne typen saker.

Berggrav har ifølge dagens melding solgt 100 A og B-aksjer 9. januar, deretter 2.900 A-aksjer 14. januar, og 2.900 B-aksjer 24. januar.

- Det er en ren forglemmelse, og skjedde i forbindelse med en endring her på kontoret hvor jeg ble primærinnsider fra nyttår, samtidig som vi hadde en veldig hektisk periode i forbindelse med Tricolor-situasjonen. Det er selvfølgelig fryktelig flaut siden jeg som jurist burde husket disse reglene, sier Berggrav til iMarkedet i ettermiddag.

Han opplyser at han var i kontakt med Børsen i forkant av at melding ble sendt ut i ettermiddag.

Berggrav har nå 294 A-aksjer i rederiet, hvor han overtok som leder av den juridiske avdelingen fra nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere