RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilh.Wilhelmsen ser bedring

- Dette har vært et ekstraordinært år.

Wilh. Wilhelmsen som sammen med det svenske Wallenius Rederiene driver den største operasjonen for frakt av biler og rullende gods, har sett en bedring i etterspørselen i fjerde kvartal, i et år som omtales som et ekstraordinært år med fallenede etterspørsel.

Det justerte driftsresultatet for gruppen endte i fjerde kvartal på 37 millioner dollar, ned fra 133 millioner dollar i samme periode året før. Konsernet hadde i fjerde kvartal justerte driftsinntekter på 669 millioner dollar, ned fra 851,4 millioner dollar i samme kvartal i 2008.

-2009 var et ekstraordinært år, særlig for vårt shipping-segment. Mens EUKOR Car Carriers og American Roll-on Roll-Off Carrier leverte solide resultater, opplevde Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) betydelig fall i volumer samt en ufordelaktig miks av last og endret seilingsmønster, skriver konsernsjef Ingar Skaug i Wilh.Wilhelmsen i rapporten.

- Etterspørselen etter sjøtransport i WWL er fortsatt lavere enn vi hadde håpet, men vi har tatt tre skip ut av opplag og ser dette som et tegn på at markedet generelt er på vei oppover. Fra tredje til fjerde kvartal økte volumene målt i kubikkmeter med om lag 25 prosent . Det er særlig bilvolumene som øker, kommenterer Skaug.

Selskapet skriver at de i 2010 forventer at alle de operative selskapene i WW-gruppen vil bidra på linje med eller bedre enn i 2009.

- WWL har et stort forbedringspotensial, skriver styret i rapporten.

Styret foreslår et utbytte på 2 kroner per aksje til utbetaling i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere