*Nettavisen* Nyheter.

William blir pilot på heltid

Prins William får liten tid til kongeutdannelse de neste årene.

16.09.08 10:24

(SIDE2:) Arveprinsen etter faren Charles, blir nemlig pilot i det britiske luftforsvaret på heltid de neste fem årene, melder britisk presse.

Skal fly helikopter
William har tatt sin militære utdannelse i Luftforsvaret og skal nå jobbe som fulltidsflyger for avdelingen Search and Rescue, altså redningskorpset.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Jobben innebærer at William skal redde folk i nød, helst soldater selvfølgelig. Han vil bli stasjonert på et Sea King-helikopter som brukes til å redde folk ut av fjell og på havet. Den nye hverdagen kan også medføre at han blir stasjonert på Falklandsøyene i lengre perioder, skriver The Daily Mail.

Planen å slutte
Det var prins Charles' hoff som annonserte prinsens planer. Det var ventet at prins William ville slutte i forsvaret i januar for å ta opp sine kongelige plikter på heltid.

William selv sier i en kommentar at jobben i Luftforsvaret vil gi ham anledning til å delta aktivt i arbeidet for styrkene han en dag blir øverste sjef for.

Avgjørelsen har bidratt til at britiske aviser spekulerer i om William vil ha litt mer tid før han eventuelt annonserer en forlovelse med Kate Middleton.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Annonsebilag