Gå til sidens hovedinnhold

Willoch tar til orde for å stanse Russland-sanksjoner

Kåre Willoch advarer mot økonomiske sanksjoner i møte med Russland og kritiserer NATOs Ukraina-linje.

Høyre-nestor og tidligere statsminister Kåre Willoch tar i et intervju med Klassekampen til orde for å avslutte sanksjonene mot Russland.

- Sanksjonene mot Russland var aldri ment å være permanente. Før eller siden må spørsmålet om å oppheve dem komme opp. Man blir ikke pro-russisk av å mene det, sier Willoch til avisa.

Les også: Kåre Willoch: - Veldig lurt å gifte seg med en sykepleier

Hagen fikk kritikk

Nylig fikk Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen kritikk for å løpe russernes ærend etter et intervju med den russiske nyhetskanalen RT der han kritiserte NATOs rolle i konflikten mellom Russland og Ukraina og sa at Vesten må akseptere at Russland tok Krim.

Her sier han også at Nato burde forstått at det ville bli reaksjoner når det ble snakk om Ukrainsk medlemsskap i NATO.

Frykter autoritære ledere

Willoch viser i intervjuet med Klassekampen til sin nye bok «Alt med måte», skrevet sammen med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, der han argumenterer mot økonomiske sanksjoner som virkemiddel mot Russland.

- Dårlig økonomi legger til rette for sterkt autoritære ledere. Katastrofal økonomisk situasjon banet vei for bolsjevikene i Russland og nazistene i Tyskland, sier Willoch til avisa.

Willoch sier til Klassekampen at han ikke kritiserer Solberg-regjeringens politikk eller det diplomatiske arbeidet overfor Russland.

Kommentarer til denne saken