Gå til sidens hovedinnhold

- Willoch var heller ikke populær

Bærum-ordfører forsvarer Høyre-lederen: - Popularitet betyr ingenting.

VG publiserte fredag en meningsmåling som viser at Per-Kristian Foss er foretrukket som statsminister blant Høyres velgere. Men det er Høyre-leder Erna Solberg som er partiets statsministerkandidat.

Dette bekymrer ikke Bærum-ordfører Odd Reinsfelt:

- Kåre Willoch var ikke populær før han ble statsminister, men han ble respektert etter hvert. Popularitet betyr ingenting. Den kommer med utførte gjerninger. Nå er det slik at det er Høyres leder som til enhver tid er partiets statsministerkandidat, sier Reinsfelt til Nettavisen.

LES OGSÅ:- Høyre må velge

LES OGSÅ:- Sa ja til å bli statsminister

Skeptisk til populisme
Ordføreren sier at det ikke nødvendigvis er slik at den mest populære statsministerkandidaten i et parti er den riktige.

- Ta Arbeiderpartiet. Om man spør i dag hvem folk foretrekker av Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre, så hadde folk kanskje sagt Gahr Støre. Men det er Stoltenberg som er partiets kandidat. Man må støtte de lederne man har i politikken, selv om det kommer litt debatt. I KrF og Venstre har det jo også vært debatt om ledervalg. Mitt inntrykk er at folk i Høyre støtter opp om sin leder og det er sånn det skal være. Jeg føler ikke at det er noen intern uro i partiet om ledervalget. Jeg tror Erna Solberg står trygt som Høyres statsministerkandidat fram til valget, sier Odd Reinsfelt.

- Ikke overrasket
Når Høyre-ordføreren i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, blir bedt om en kommentar til VGs meningsmåling, svarer han slik:

- Jeg er ikke overrasket over resultatet. Utover det vil jeg ikke kommentere saken. Jeg har sagt det jeg mener om disse tingene etter valget for tre og et halvt år siden.

Da Høyres katastrofevalg var et faktum sa han dette til VG på valgnatta:

- Det er slik i næringslivet at man må ta konsekvensen hvis man leverer dårlige resultater. Jeg synes Erna Solberg og andre i partiledelsen bør ta konsekvensen av dette og at man bør få inn nye koster.

LES MER OM POLITIKKI NETTAVISEN

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken