RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilma den nye trusselen mot Mexico-gulfen

Sist oppdatert:
Den tropiske stormen som er under oppseiling i den sydlige delen av Karibien har nå fått navn, Wilma
Det er den 21 stormen som for et eget navn i årets orkansesong i Atlanterhavet, en sesong som dermed tangerer 1933 i antall navngitte tropiske stormer og orkaner.

Stormen befinner seg nå omkring 280 kilometer sydøst av Cayman Islands, og beveger seg sakt i sydvestlig retning, men det nasjonale orkansenteret i USA fremholder at retning de videre dagene er usikker.

I sin fem dagers prognose viser Orkansenteret en rute som vil bringe stormen inn i den sydlige delen av Mexico-gulfen en gang til helgen. Det er forutsatt at stormen dreier nordlig i løpet av uken.

Vindene som følger den tropiske stormen ligger nå på 65 kilometer i timen, og barometeret viser 1.000 bar i stormsenteret.

Skulle stormen ta en mer nordlig retning utover i uken, kan den bli den tredje stormen som rammer olje- og gassindustrien i Mexico-gulfen i årets orkansesong. Tidligere har orkanene Kaitrina og Rita skapt store problemer for olje- og gassproduksjonen på amerikanske sokkel. I kjølvannet av Rita ble så godt som all produksjon stengt ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere