*Nettavisen* Nyheter.

Wilsgård: - Surrealistisk busstur til legevakta

Oslo (NTB): Sissel Wilsgård hadde blod i hele ansiktet og hodet og måtte sy opp mot 70 sting etter eksplosjonen 22. juli. Bussturen til legevakta husker hun som helt surrealistisk.

- Jeg kan huske bussturen. Det var helt surrealistisk. De ropte opp holdeplasser og jeg så folk langs gata som så på oss inne i bussen og var skrekkslagne, sa Wilsgård da hun vitnet i retten torsdag.

Wilsgård, som jobber i internasjonalt sekretariat i åttende etasje i Høyblokka, sier hun tror det var rutebuss nummer 37 som kjørte skadde ned til legevakta etter at hun hadde kommet seg ut på gateplan. 62-åringen hadde kommet seg ned og ut på gata for egen hjelp.

- Da vi kom ut av bussen, var folk som sto rundt der hysteriske. Det var mye rop, husker jeg.

Inne på legevakta ble hun og de andre som ble hardest skadd behandlet med det samme, forteller hun. Først i 1-tiden var legene ferdige med å behandle henne for skadene, hovedsakelig i ansiktet og hodet.

- Jeg ble sydd med mellom 60 og 70 sting. Jeg husker jeg var ferdig i 1-1.30-tiden. Jeg var grusomt sliten. Jeg hørte politiet og trikken. Så våknet jeg neste morgen og så mitt ubandasjerte ansikt. Jeg så det i speilet og tenkte at «ja, ja, men det har nå gått bra», sa hun i retten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag