RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wilson vokser videre

Sist oppdatert:
Bulkrederiet Wilson kjøper halvparten av det islandske shippingkonsernet Nesskip, som har flere mindre bulkskip i flåten. Les mer om ekspansjonen her:
(Oppdatert med kommentarer fra adm. dir.)

Rederiet Wilson, som har en stor flåte med mindre bulkskip for spesialprodukter som for eksempel urea, melder torsdag at de har kjøpt 51.9 prosent av aksjene i det islandske shippingkonsernet Nesskip

Nesskip er via datterselskap eier av 6 bulkskip fra 5800 til 7100 dødvekt-tonn (dwt), samt majoritetseier i 3 bulkskip på 4200 dwt. I tilegg eier Nesskip to kjemikalieskip. Nesskip har sitt hovedkontor på Island hvor selskapet også driver befraktnings og agentvirksomhet med 8 ansatte.

Alle de 9 bulkskipene som omfattes av transaksjonen seiler i dag i Wilsonsystemet enten på timecharter eller i poolsamarbeid. 3 av skipene drives av Wilson Ship Management AS.

Wilson betaler 124,6 millioner kroner for aksjene, noe som verdsetter Nesskip til 240 millioner kroner.

Nesskip hadde i 2005 en total omsetning på 205 millioner og et resultat før skatt på 35
millioner. Konsernet har en solid balanse med en egenkapital på 109 millioner tilsvarende 57 prosent ved inngangen til dette året.

Nåværende aksjonærer i Nesskip har i tillegg en salgsopsjon på resterende aksjer som første gang kan erklæres ett år etter transaksjonstidspunkt og deretter frem til 10 år etter transaksjonstidspunkt. Wilson har en kjøpsopsjon på eventuelt resterende aksjer som kan erklæres 10 år etter transaksjonstidspunktet. Det melder selskapet i en børsmelding.

Transaksjonen forventes effektuert i en gang i perioden mai/juni 2006.

- Oppkjøpet sikrer Wilson tilgang på tonnasje for videre vekst for konsernet, samt at det befester og sikrer Wilsons markedsposisjon på Island via Nesskips markedsapparat, skriver selskapet i en børsmelding.


Betaler kontant

- Vi betaler ved kontantoppgjør, sier Øyvind Gjerde adm.direktør i Wilson til NA24 iMarkedet

Samtidig opplyser Gjerde at de ikke har planer om å hente penger i markedet, men vil finansiere kjøpet gjennom et banklån.

Sjefen i Wilson utelukker ikke at de kan komme til å sikre seg resten av Nesskip.

- Vi har en opsjon på å kjøpe de resterende aksjene av selger hvis selger ønsker det. Hvis ikke selger benytter seg av 'puten' (salgsopsjon red. anm.), kan vi kjøpe aksjene etter ti år, avslutter Gjerde til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere