*Nettavisen* Nyheter.

Winehouse på rehab

Amy Winehouse avlyste Øyafestivalen etter en overdose. Nå legger hun seg inn for avrusning.

12.08.07 06:00

Middelalderparken (SIDE2): I låta «Rehab» synger Amy Winehouse «They tried to make me go to rehab, I said no, no, no». Nå sier hun imidlertid «yes, yes, yes»...

Den skandaleombruste britiske popsoul-kometen skuffet Øyapublikumet onsdag, da den svært forhåndsannonserte artisten måtte avlyse.

Overdose
Den offisielle forklaringen var at Amy var «utslitt», men i løpet av onsdagen kom det frem at artisten kollapset grunnet en overdose.

LES SAKEN: - Avlyste etter overdose

Nå frykter britiske aviser at Amy Winehouse - som har gått voldsomt ned i vekt i løpet av kort tid - skal bli en kvinnelig utgave av Pete «Narko-Pete» Doherty.

Avrusning
Etter overdosen ble Amy behandlet på London University College Hospital. Nå søker hun ifølge avisa Daily Mail hjelp til å få bukt med rusproblemene på klinikken The Priory i Roehampton. Livsstilen med narkotika og dop skal ha tatt fullstendig overhånd.

Ifølge avisas kilder, er den 23 år gamle artisten innlagt på en privat fløy på klinikken. Hennes nærmeste familie og venner skal være ved hennes side på avrusningsklinikken. Blant dem er ektemannen, Blake Fielder-Civil. Utenfor klinikken passer en sikkerhetsvakt på at ingen uvedkommende kommer nær stjernen.

Ironisk nok er det låta «Rehab» som har gjort Amy Winehouse til stor stjerne. I intervjuer har hun sagt at hun aldri kommer til å søke hjelp for hennes overdrevne alkohol- og dopmisbruk.

Frykter hun skal dø
Før kollapsen onsdag, skal 23-åringen ha vært på en tredagers orgie med fyll og dop. En venn sier hun så ut som en «zombie» etter den heftige festingen.

LES MER: - Amy død innen ett år

- Hun var hvit som et laken, og skalv. Jeg glemmer aldri øynene hennes. De var døde, som øynene til en hai, sier vennen.

En talsperson for Amy Winehouse avstår ifølge Daily Mail fra å kommentere innleggelsen på avrusningsklinikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.