RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Winnenden og Tyskland i sorg

Sist oppdatert:
Sorgen tynger den lille tyske byen Winnenden, og innbyggerne prøver å forstå hva som fikk en 17-åring til å ta med seg 15 personer i døden. Flaggene vaier på halv stang i hele Tyskland torsdag.

17 år gamle Tim Kretschmer løp onsdag inn på sin tidligere skole Albertville-Realschule i Winnenden bevæpnet med en Beretta-pistol. Han skjøt mot både elever og lærere, og på kort tid hadde han drept ni elever mellom 14 og 15 år og tre lærere.

- Elevene satt ved pultene sine, blyanten fortsatt i hånden, mens hodet hadde falt ned på bordet. De fleste av dem ble skutt i hodet, det må ha skjedd på sekunder, sier Ralf Michelfelder i politiet til AP.

- Jeg hørte to skudd og skriking. Først trodde jeg det var en spøk, men så ropte noen «løp! løp!» og jeg så elever hoppe ut av vinduene og løpe bort, sier en 15 år gammel elev.

Tre personer ble drept i den omfattende jakten på Kretschmer etter at han kapret en bil og la på flukt. Mindre enn tre timer etter at skytedramaet begynte, rettet 17-åringen så våpenet mot seg selv - og dermed hadde i alt 16 personer mistet livet i tragedien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere