RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Winston-mannen døde av strupekreft

Miami (NTB-AP): Den amerikanske skuespilleren og modellen Alan Landers, som lenge var frontfigur i reklamen for sigarettmerket Winston, er død av strupekreft.

Landers, som opprinnelig het Alan Levine, begynte å røyke alt som barn. I mange tiår prydet han annonsene for det amerikanske sigarettmerket Winston, og var kjent som «Winston Man».

Etter å ha røykt to og en halv pakke sigaretter i årevis, fikk Landers i 1987 diagnosen lungekreft. Han gjennomgikk en rekke operasjoner og fikk omfattende behandling, og ble etter hvert en ledende kritiker av tobakksindustrien.

På midten av 1990-tallet gikk Landers til sak mot sin tidligere arbeidsgiver, tobakksprodusenten R.J. Reynolds Tobacco Co, og saken skulle ha kommet for retten i april i år.

Den siste tiden fikk Landers også behandling for strupekreft, og døde ifølge familien i sitt hjem i Florida fredag, 68 år gammel.

Landers er den siste av flere frontfigurer innen sigarettreklame, som har endt sine dager etter å ha fått påvist kreft.

Tre av dem som reklamerte for Marlboro, og var kjent som Marlboro Man, er døde av lungekreft, og sigarettmerket Marlboro Red har derfor fått kallenavnet cowboy-drepere i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere