RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Woldsdal ser tegn til lysning

Sist oppdatert:
PR-byrået JKL Woldsdal hadde et rekorddårlig fjorår. Nå er markedet i ferd med å bedre seg og de henter to nye rådgivere. Målet er å etablere byrået til det ledende i Norden.

JKL Woldsdal har i flere år vært en pengemaskin for eierne. Til sammen har de generert godt over 20 millioner kroner siden 1998, men i fjor sviktet inntektene. Byråinntekten sank med hele 20 millioner kroner fra 47,6 millioner kroner til 27 millioner. Mens resultat før skatt endte på minus åtte millioner kroner.

Nå mener derimot administrerende direktør Morten Woldsdal at ting er i ferd med å endre seg.

- Vi ser nå mange tegn til lysning i norsk næringsliv. Ikke minst hos de store selskapene har aktiviteten begynt å ta seg opp igjen. De siste månedene har vi opplevd en meget god flyt av nye prosjekter og kunder, spesielt i forbindelse med toppledernes økte fokus på forvaltningen av bedriftens omdømme. Vi er derfor igjen i rekrutteringsposisjon, sier Woldsdal.

Ansetter nye

Nå har de vært ute og hentet Ola Bøsterud og Jan Petter Stiff fra konkurrenten GCI Monsen. Bøsterud er i dag partner og teamleder i GCI Monsen, mens Stiff er rådgiver i samme selskap.

- Vi planlegger også å ansette ytterligere flere senior informasjonsrådgivere i tiden fremover, sier gründeren videre.

Han viser til at byrået er en sterk merkevare og et av de ledende selskapene innen sitt område i Norge.

- JKL Woldsdal har en sterk merkevare og er blant de ledende selskaper innen vårt område i Norge. Vi er nå vel posisjonert for fornyet vekst, og vi forventer å styrke vår posisjon i det norske markedet ytterligere både i inneværende år og i 2004. Vår langsiktige strategi er å etablere JKL Group/ JKL Woldsdal som den ledende aktøren innen strategisk kommunikasjonsrådgivning både i Norge og Norden, sier Woldsdal.

Fusjoner og oppkjøp

De to nyansatte har lang erfaring fra presse og informasjon. Ola Bøsterud har arbeidet spesielt med oppkjøp, fusjoner, børsnoteringer og strategiske problemstillinger i konsern og oppstartsbedrifter. Bøsterud er utdannet siviløkonom fra Heriot-Watt University i Edinburgh, Skottland og tidligere vært vært informasjonsdirektør i Elkem og informasjonssjef i oljeselskapet TOTAL Norge.

Jan Petter Stiff har arbeidet som rådgiver i GCI Monsen, primært innenfor fagområdene finansiell kommunikasjon og investor relations (IR) samt konsernkommunikasjon. Stiff er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han har tidligere blant annet vært finansjournalist i nettavisen Finanskanalen, journalist, finansredaktør og redaksjonell leder i TDN Finans samt journalist og analysesjef i Kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere