RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

World Nordic i mål i Bergesen

Sist oppdatert:
Aksjonæropprøret i Bergesen er lagt dødt. World Nordic flagget onsdag en eierandel på 92,89 prosent i Bergesen
Det har vært krangel om prisen på B-aksjene i Bergesen. Onsdag ble det imidlertid klart at Sohmen og World Nordic har vunnet kampen om Bergesen. Da flagget selskapet en eierandel på 92,89 prosent i Bergesen, noe som gjør at World Nordic kan tvangsinnløse de resterende aksjene i Bergesen.

Hvis Bergesens egne aksjer slettes har World Nordic en eierandel på 96,58 prosent av aksjene og 99,18 prosent av stemmene i Bergensen.

Fondsopprør

iMarkedet skrev på fredag at en sentral kilde i det norske forvaltningsmiljøet opplyste at det har vært kontakt mellom de store norsk B-aksjonærene. Utenom Folketrygdfondet, var Odin-fondene og Skagen Vekst store B-aksjonærer. Det er også en rekke utenlandske aktører som sitter lastet med B-aksjer.

Fondene var misfornøyd med prisen på B-aksjene. Tilbudet på B-aksjene lyder på 148 kroner etter fratrekk av utbytte.

Ikke betalt mer

Onsdag ble det klart at World Nordic og rådgiver Carnegie hadde kjøpt A-aksjer og B-aksjer lik det opprinnelige tilbudet. Den var på 173 kroner for A-aksjene og 148 kroner for B-aksjene.

Folketrygdfondet var ikke umiddelbart tilgjenglig for kommentar, men har tidligere uttalt seg negativt til budet på B-aksjene. Derfor valgte fondet ikke å selge unna sine 700.000 B-aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere