(Spill): Med ujevne mellomrom har det dukket opp rykter om at en versjon av «World of Warcraft» er under utvikling til iPhone. Enkelte falske videoer har også dukket opp.

Men nå har det blitt publisert en video på YouTube som virker troverdig. Om den er uekte, er den svært godt laget:

HTML EMBED

Som videoen antyder kjører applikasjonen på klienten Vollee, den samme programvaren som gjør det mulig å bruke Second Life på iPhone. Vollee er utviklet for å la 3G-telefoner kjøre prosessortunge PC-programmer over nettverket.

- Vi kan ta fulle PC-spill, MMO-er og til og med virtuelle verdener og streame dem til hvilken som helst 3G-enhet, har skaperne av Vollee sagt i et intervju med Pocket Gamer.

Ifølge nettsiden Touch Arcade har Vollee inngått en avtale med Activision Blizzard. Det samme opplyses også på Wikipedia, men Spillmagasinet har til gode å se en offisiell pressemelding som bekrefter dette. Om det stemmer er en «WoW»-versjon til iPhone imidlertid sannsynlig, Vollee støtter offisielt iPhone.

Det ikke mulig å få informasjon fra nettsiden til Vollee heller, da hele siden i skrivende stund er nede. Bloggen Kotaku spekulerer i om dette kan bety at selskapet har gått konkurs og at en tidligere ansatt forsøker å sparke liv i applikasjonen. Det ville vært naturlig at Vollees nettside i det minste inneholdt informasjon om 3G-applikasjonen og også at de samarbeider med Activision Blizzard dersom det stemmer.

Videoen over viser at det tilsynelatende er mulig å kjøre «World of Warcraft» på iPhone. Det er likevel et godt stykke fra dette til en lansering av verdens største rollespill på Apples populære dings.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.