(Spillmagasinet): World of Warcraft har vært en uforbeholden suksess, og siste offisielle tall viste at spillet hadde ikke mindre enn 11 millioner betalende brukere å verdensbasis.

Dette gir naturlig nok meget gode inntekter til Blizzard; men det betyr ikke at dette vil forbli måten å spille WoW på i all fremtid.

Anarchy Online lever i dag godt videre på en gratismodell med mikrotransaksjoner, og Sonys Free Realms har klart å rekruttere hele 3 millioner brukere på under 7 uker for sitt MMOG. Dette har fått Blizzard til å tenke at dette også kan være fremtiden for WoW.

I et intervju med Videogamer.com forteller WoW-utvikler Tom Chilton at muligheten for en vridning til en gratisvariant ikke er umulig.

– Jeg tror absolutt det er mulig at vi kan gjennomføre en form for mikrotransaksjoner. Om vi kommer til å skifte til en gratismodell er virkelig vanskelig å si på det nåværende tidspunkt, forteller han til nettstedet.

Samtidig gir han klart uttrykk for at de ikke har noen planer om å fase ut suksessen med noe nytt spill med det første. På spørsmål om hvor lenge WoW vil leve er svaret klart:

– Jeg vet virkelig ikke. Jeg tror ikke noen vet det. Jeg tror lett det kan vare i.... Nei, jeg vet ikke. Det kommer an på hva du legger i «hvor lenge det vil vare». En gang mellom i dag og den dagen vi skrur av serverne, som helt sikkert vil skje en dag. Jeg er villig til å gjette at en dag vil serverne skrus av, men det vil sannsynligvis bli veldig mange år fra nå, sier han kryptisk.