RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WTO spår svak vekst i verdenshandelen

Genève (NTB-Reuters-AFP): Verdenshandelen med varer og tjenester vil bare vokse med 3,7 prosent i år, anslår Verdens handelsorganisasjon WTO. Dermed fortsetter fjorårets nedgang i veksten.

Den globale økonomiske framdriften er svak som følge av krisen i eurosonen og andre internasjonale problemer. Men neste år vil veksten i den internasjonale handelen styrke seg igjen og komme opp i 5,6 prosent, sa WTO-økonomer torsdag.

- Det er gått mer enn tre år siden sammenbruddet i handelen i 2008- 2009, men både verdensøkonomien og handelen er fortsatt sårbare. Når vi nå spår fortsatt svak vekst, viser det at risikofaktorene fortsatt er mange, sa WTO-sjef Pascal Lamy.

Økningen i verdenshandelen var i 2010 på hele 13,8 prosent, men kom i 2011 bare opp i 5,0 prosent. WTO spår nå at den globale produksjonen av varer og tjenester i 2012 vil vokse med 2,1 prosent, mot 2,4 prosent i fjor.

Industrilandene økte i fjor sin eksport med 5,4 prosent, noe mer enn ventet og først og fremst takket være at eksporten fra USA steg med hele 7,2 prosent. Veksten kunne ifølge WTO vært enda større hadde det ikke vært for konflikten i Libya og storflom i Thailand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere