WWF: Ennå altfor dårlig oljevern langs kysten

Oslo (NTB): Ett år etter at regjeringen lovte å bedre oljevernet som følge av Full City-havariet ved Langesund, mener WWF at arbeidet går altfor tregt.

Bare dager etter at seig olje begynte å sive ut av skipet og grise til strendene, la statsminister Jens Stoltenberg i Krogshavn ved Langesund fram en tiltakspakke for å ruste opp sjøsikkerhet og oljevernberedskap langs kysten.

Nå legger Verdens naturfond-Norge (WWF) en rapport som er svært kritisk til hva regjeringen har gjort hittil, ifølge Aftenposten.

Selv om det straks etter havariet ble opprettet slepebåtberedskap på Sørlandet, er det fra Egersund til Lofoten ennå ingen garanti for responstid, heter det i rapporten.

Løftet om utskifting av oljevernfartøy er ikke innfridd, og fire utdaterte fartøyer fra 1977 og 1978 utgjør fortsatt en sentral del av beredskapen. Et nytt fartøy er tidligst klar i 2012.

Arbeidet med oppgradering av trafikksentralene går altfor langsomt, forslag til nye seilingsleder sør for Røst ligger fortsatt til godkjenning hos FNs sjøfartsorganisasjon IMO, og tungolje er fortsatt tillatt, trass i løftet om akselerert utfasing. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.