RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wyclef Jean haler døde ut av ruinene

Foto: Lynne Sladky (AP)
Sist oppdatert:
Wyclef Jean, selv født i Haiti, deltok torsdag i arbeidet med å hale døde ut av ruinene og kjøre dem til likhuset.

Port-au-Prince (NTB-AFP): Hiphopartisten Jean, som vokste opp i New York, reiste straks til hjemlandet etter at nyheten om jordskjelvet kom tirsdag.

Han sier at situasjonen er apokalyptisk og kaotisk. Han ber myndighetene innføre unntakstilstand for å avverge at det hele kommer ut av kontroll.

Wyclef Jean har lenge drevet utviklingsarbeid i Haiti gjennom sitt fond Yele Haiti, men fokuset er skiftet til nødhjelp etter jordskjelvet.

- Vi må skaffe til veie 1 million dollar dagen. Om fire eller fem dager er hele landet i kaos. Vi ber om unntakstilstand, sier han.

På sin nettside og på twitter sier Jean at jordskjelvet var en naturkatastrofe uten sidestykke og at millioner av haitiere er i fare.

Den 37 år gamle stjernen ber USA om å sette inn forsvaret for å lede redningsaksjonen, og verdenssamfunnet om å komme Haiti til hjelp. Han har opprettet et eget fond for å hjelpe.

Angelina Jolie og Brad Pitt er blant stjernene som varsler at de vil samarbeide med Jean for å støtte den humanitære hjelpeinnsatsen. De har også tidligere vært i Haiti til støtte for hans Yele Haiti Foundation.

Jean, som ble født i Haiti, men flyttet til New York som barn, har tittel som omreisende ambassadør for sitt hjemland og har arbeidet med FNs matvareprogram (WFP) for å hjelpe Haiti tidligere.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere