Port-au-Prince (NTB-AFP): Hiphopartisten Jean, som vokste opp i New York, reiste straks til hjemlandet etter at nyheten om jordskjelvet kom tirsdag.

Han sier at situasjonen er apokalyptisk og kaotisk. Han ber myndighetene innføre unntakstilstand for å avverge at det hele kommer ut av kontroll.

Wyclef Jean har lenge drevet utviklingsarbeid i Haiti gjennom sitt fond Yele Haiti, men fokuset er skiftet til nødhjelp etter jordskjelvet.

- Vi må skaffe til veie 1 million dollar dagen. Om fire eller fem dager er hele landet i kaos. Vi ber om unntakstilstand, sier han.

På sin nettside og på twitter sier Jean at jordskjelvet var en naturkatastrofe uten sidestykke og at millioner av haitiere er i fare.

Den 37 år gamle stjernen ber USA om å sette inn forsvaret for å lede redningsaksjonen, og verdenssamfunnet om å komme Haiti til hjelp. Han har opprettet et eget fond for å hjelpe.

Angelina Jolie og Brad Pitt er blant stjernene som varsler at de vil samarbeide med Jean for å støtte den humanitære hjelpeinnsatsen. De har også tidligere vært i Haiti til støtte for hans Yele Haiti Foundation.

Jean, som ble født i Haiti, men flyttet til New York som barn, har tittel som omreisende ambassadør for sitt hjemland og har arbeidet med FNs matvareprogram (WFP) for å hjelpe Haiti tidligere.

(©NTB)