De fleste av oss kjenner musikeren Wyclef Jean. Nå vurderer 37-åringen å sikte seg inn på en politisk karriere, og stille som kandidat i presidentvalget i Haiti i november.

Siden Haiti ble rammet av det katastrofale jordskjelvet i januar der 300.000 mennesker mistet livet, har det hersket rykter om den tidligere Fugees-stjernen tenkte på å bli politiker. Tirsdag svarte Jean på ryktene gjennom et brev fra familien der han bekrefter at han kan komme til å stille til valg i november.

- Grenseløs forpliktelse
Ifølge The Guardian står det i uttalelsen fra familien at: «Wyclefs forpliktelse til sitt hjemland er grenseløs, og han vil fortsette å være dets største supporter, uansett om han vil være en del av regjeringen fremover. Om og når en avgjørelse er tatt, vil media bli varslet umiddelbart.»

Brevet var signert «the Jean Family» og var godkjent av sangerens talskvinne. Denne uttalelsen endte altså sangerens gjentatte nektelser om å ville bli president i hjemlandet.

Vil involvere seg
Wyclef Jean ble i 2007 utnevnt til ambassadør for Haiti av president Réne Preval, som ikke kan stille til gjenvalg. Jean har selv sagt at han gav Preval sin stemme i presidentvalget i 2006, skriver AP.

I et intervju med AP tidligere i år sa Jean at han har planer om å involvere seg i presidentvalget, men ikke nødvendigvis som en kandidat.

37-åringen engasjerte seg sterkt i hjelpearbeidet for hjemlandet etter jordskjelvet i januar, og er beundret i sitt hjemland som kjendisen som aldri glemte sine røtter i hjemlandet.

Presidentkandidater må registreres i løpet av den første uken i august, skriver The New York Times.