*Nettavisen* Nyheter.

Xbox 360 har skjulte utgifter

Xbox 360 har en betydelig og skjult utgift.

02.01.07 09:38

(Spillmagasinet): I år er det en del som pakker opp spillkonsollen Xbox 360 på julaften. Den som betaler regningene i huset tar samtidig på seg opp mot 2000 kroner i året i ekstra strømutgifter, skal vi tro danske Elsparefonden.

Sammen med Teknologisk Institut i Danmark har de gjort en undersøkelse som viser at spillkonsoller trekker mye strøm. Xbox 360 er verstingen og bruker 159 watt når du spiller.

Les også:Slik finner du julegavene.

Xbox 360 verst

- Testen vår viser at spillkonsoller bruker en hel del strøm, men også at det er stor forskjell mellom konsollene. Microsofts Xbox 360 bruker for eksempel syv ganger så mye strøm som Nintendos Gamecube, sier prosjektleder i Elsparefoden, Christian Lüders.

En av hovedårsakene til det høye strømforbruket er at konsollene trekker strøm selv når de ikke er i bruk.

- Alle konsollene i testen har et høyt strømforbruk når de ikke blir brukt. Hvis du ikke slår av når du er ferdig med å spille, vil konsollen bruke uforholdsmessig mye strøm, sier Lüders.

Opp mot 2000 kroner

Ifølge testens beregninger vil for eksempel Xbox 360 legge til 2000 kroner på strømregningen dersom den ikke blir slått av, eller går hvilemodus etter seks timer.

Microsoft har implementert en automatisk funksjon som gjør at Xbox 360 går i hvilemodus etter seks timer om den ikke blir brukt. Konsollen må derfor være i bruk minst hver sjette time.

Hvis Xbox 360 brukes én time om dagen, og deretter ikke brukes resten av døgnet, vil det årlige elforbruket utgjøre ca. 650 kroner, skriver Elsparefonden.

Sparetiltak

Eldfonden nevner en rekke sparetiltak for å hindre for høye strømregninger.

Mange spillkonsoller kan brukes som DVD-spillere, men det anbefales at du heller bruker en vanlig, og mindre strømkrevende, DVD-spiller.

Trekk også ut kontakten fra spillkonsollene når du ikke bruker den, eller installér en spareskinne som automatisk kobler strømmen fra maskinen når du slår av TV-en.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag