Gå til sidens hovedinnhold

Xbox dropper harddisken

Microsofts spillkonsoll kan miste harddisken til fordel for annen type minne. Dermed forsvinner ett av salgsargumentene, og det som skulle skille Xbox fra andre spillkonsoller.

Microsoft kan planlegge å erstatte Xbox-ens harddisk med et flashbasert lagringsmedium. Den oppsiktsvekkende nyheten er en lekkasje fra Microsofts israelske samarbeidspartner.

Microsoft selv vil ikke kommentere lekkasjone, og en pressetalsmann kaller det hele spekulasjoner.

Israelsk samarbeid
Det er selskapets israleske samarbeidspartner M-Systems som står bak lekkasjen. Administrerende direktør i selskapet, Dov Moran, uttaler seg til Globes, et israelsk økonomitidsskrift:

- Microsoft har tatt harddisken ut av Xbox-en, det eneste som blir igjen er en CD, sier han til avisen.

M-systems inngikk et samarbeid med Microsoft i forrige måned om å utvikle flashbaserte lagringsenheter for kommende versjoner av Xbox.

Selskapet har hittil vært sparsomme med detaljer, men Moran bekrefter altså nå at deres produkter kommer til å erstatte harddisken på 8 GB som er i dagens Xbox-er.

Mot egen markedsføring
Tidligere markedsførte Microsoft harddisken som den detaljen som skilte Xbox fra andre spillkonsoller.

Men harddisken har ikke, slik Microsoft håpet, blitt utnyttet av spilleverandørene. I stedet har harddisken først og fremst blitt brukt til lagring av data i pågående spill, og for andre funksjoner som ikke har med spilling å gjøre, for eksempel å lagre musikkfiler.

Ifølge en analytiker Cnet har snakket med, kan Microsoft spare rundt 20 dollar per Xbox ved å ikke bruke en harddisk.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett