Xbox-en er fortsatt brannfarlig

Selv om du har byttet kabel til Xbox-en din, kan spillkonsollen fortsatt gå opp i flammer. Feilen kan ligge i selve Xbox-en.

15.03.05 12:07

27. februar gikk Microsoft ut og advarte mot at den populære spillkonsollen Xbox kan ta fyr helt av seg selv.

Ifølge selskapet har rundt 30 konsoller rundt om i verden stått i flammer, og i enkelte tilfeller har også personskader oppstått.

14 million er kabler
Løsninger var å bytte ut 14 millioner nettkabler til like mange Xbox-er verden over. Microsoft anbefaler alle eiere av spillkonsollen om å bytte ut kabelen.

Men i helgen kunne svenske Aftonbladet rapportere om en gutt som opplevde at Xbox-en eksploderte etter at han hadde byttet om til den nye kabelen.

- Vi har satt i gang en teknisk vurdering, og har hentet Xbox-en hans og sendt den til Irland for analyse, sier Peter Svanfeld, regional direktør for konsumentmarkedet hos Microsoft, til magasinet PC för Alla.

Hevder lodding er problemet
Nyhetsgrupper på nettet bekrefter at det ikke hjelper å bytte kabel, men at problemet sitter i selve nettaggregatet i Xbox-konsollen. Xbox-brukere hevder det er to loddepunkter som er svake og kan gå i stykker.

Som oftest skjer det ikke noe, men iblant forårsaker de brutte loddepunktene at Xbox-en ikke starter, at det blir kortslutning eller at konsollen tar fyr.

For å løse problemet permanent må i så fall Microsoft bytte ut 14,1 millioner Xbox-konsoller. Det vil koste enorme summer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.