Xbox er død

Det nye spillet om «Harry Potter» slippes ikke på Xbox og Gamecube.

23.11.06 11:55

(Spillmagasinet): Verdens største spillselskap, Electronic Arts, er kjent for å gi ut spill på alle formater og omtrent på samme tid over hele verden.

Er det dermed et varsku for den originale Xboxens og Gamecubens død at selskapet nå ikke utvikler den kommende storselgeren «Harry Potter og Føniksordenen» til maskinene? Heller ikke «The Sims 2 Dyreliv» ble utviklet til Xbox.

- Det er ikke sagt noe om at vi skal slutte og lage spill til disse maskinene så jeg kan ikke tro annet enn at hvert enkelt studio vurderer fra gang til gang, sier Aimar Niedzwiedzki i Electronic Arts til Spillmagasinet.

Etter det Spillmagasinet kjenner til, ønsker EA i større grad i framtiden å vurdere hvilke plattformer som det er riktig å utvikle et spill på fremfor å kjøre «full pakke» hele tiden.

- Personlig tror jeg det kan bedre kvaliteten på hver enkelt spillopplevelse, forklarer Niedzwiedzki.

Da Microsoft lanserte etterfølgeren til Xbox, Xbox 360, kuttet de samtidig støtten til sin egen originale spillkonsoll - alle spill til maskinen har siden 360-lanseringen blitt laget av tredjeparts utviklere.

Et søk på tothegame.coms nettsider over kommende spill til Xbox gir kun 17 treff. Fem av spillene kommer før jul, fire har lansering i 2007, mens åtte spill ikke har en lanseringsdato ennå. Til sammenlikning er det 104 registrerte spill under utvikling til Playstation 2.

Til Gamecube er det kun 15 spill som er annonsert. Med Nintendo Wii som selskapets nye flaggskip ser fremtiden mørk ut også for denne konsollen.

Xbox og Gamecube går snart over i retroens rekker, ingen tvil om det. Det har vært moro så lenge det varte.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.