Xi lover gull og grønne skoger

Boao (NTB-Reuters-AFP): Kinas president Xi Jinping lover at Kinas økonomiske vekst vil fortsette, være bærekraftig og bringe velstand både innenfor og utenfor Kinas grenser.

Beretningen om Kinas fortsatte vekst kom i en tale han søndag holdt ved åpningen av en årlig konferanse i Boao på øyprovinsen Hainan helt sør i Kina.

Xi understreket at fred er helt avgjørende for veksten i verdens nest største økonomi. Han appellerte til næringslivsledere og politikere til å bruke diplomati og dialog til å løse problemer og la velstanden spre seg for å løse disputter.

- For Asia er utvikling fortsatt hovedspørsmålet for å løse mange problemer og konflikter, sa Xi.

- Uten fred er det ikke behov for å snakke om utvikling tilføyde han i talen til en tilhørerskare som blant annet omfattet Australias statsminister Julia Gillard, Myanmars president U Thein Sein, New Zealands statsminister John Key og sjefen for Det internasjonale pengefondet IMF.

Xi tegnet et bilde av et rikere Kina i 2020, når regjeringen venter at gjennomsnittsinntekten i byer og på landet skal være det dobbelte av hva den var i 2010. Kina vil i økende grad eksportere sin velstand til nabolandene, hevdet Xi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.