Yachten som knuser Abramovich

Gleden kan bli kortvarig for eieren av verdens største yacht.

17.08.09 12:35

(LXUS.no) Det er bare få måneder siden oljemilliardæren Roman Abramovich fikk sjøsatt sin nye superyacht Eclipse . Jomfruturen gjorde russeren til eieren av verdens største og dyreste yacht – en tittel det går sport i å konkurrere om i überrike miljøer.

Men selv om han punget ut over tre milliarder kroner for det 557 fot lange skipet, kan gleden bli kortvarig for Chelsea-eieren. Den anerkjente yachtdesigneren Donald Starkey har nemlig tegnet et 665 fots flytende monsterskip ved navn Everest, som vil overgå Eclipse med god margin hva størrelsen angår.

Foto: Martti Kainulainen

LES OGSÅ:
De eier verdens dyreste yachter
Solgt etter priskutt på 261 millioner kroner
85 meter flytende luksus

Ifølge Luxuo er skipet nå under kontruksjon i Fort Lauderdale i Florida, og dersom ryktene er sanne har Abramovich bare få måneder igjen på toppen av den nautiske tronen.

Everest – som er oppkalt etter verdens høyeste punkt og er lengre enn to fotballbaner - er nemlig ventet ferdigstilt allerede til neste år.

Overdådig luksus

Fartøyet kan lokke med luksuriøs overnatting for 36 passasjerer fordelt på 17 leiligheter - inkludert eierens penthouse-suite på toppdekket. Hver av suitene ombord i Everest har privat terrasse, men heller ikke fellesområdene er det noe å si på.

Gigayachten rommer både store lounge-områder, spisesal, kino, utendørsbasseng, treningsrom, velværesenter, sauna og dampbad. Soldekket har i tillegg til solsenger et spiseområde i skyggen og boblebad.

Alle fem dekk er bundet sammen av et gjennomgående atrium med trappeoppgang og to heiser. Og dersom du frykter pirater langs Somalia-kysten, kan det være betryggende å vite at du ombord Everest er beskyttet mot både terrorister og sjørøvere ved hjelp av torpedoer og raketter.

Piratforsvar

Enkleste vei ombord er selvsagt med helikopter, og dersom man venter mange gjester er det en fordel at Everest har to landingsplattformer – én på akterdekket og én på foran på hoveddekket.

Dersom du foretrekker sjøveien, er ikke det noe problem. Skipet har nemlig en diger drive-in-plattform på akterdekket for joller og små u-båter.

Foto: Marcus Brandt

Everest har rom til et mannskap på 60 samt 20 andre tjenere - deriblant helikopterpiloter og sikkerhetsvakter - på fremre og nedre dekk.

Før Abramovich sjøsatte Eclipse, var Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum eieren av verdens største megayacht – Dubai . Emiren av Dubai skal ha likt dårlig at Abramovich nå har større båt enn ham og har sverget å ta tilbake tittelen som eier av verdens største yacht. Vi regner med at han holder øynene åpne for Everest...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag