RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yahoo byr på Overture (Ny)

Sist oppdatert:
Internettselskapet Yahoo byr 1,6 milliarder dollar for Overture, selskapet som tidligere i år kjøpte John M. Lerviks og Fasts søkemotorvirksomhet for internett. Fast-kursen løftet seg etter budet
Ikke før har Overture kjøpt Fasts søkemotorvirksomhet rettet mot internett, før selskapet selv er en oppkjøpskandidat. Internett-portalen Yahoo legger inn bud på Overture, og dermed strammes grepet om søkemarkedet på internett inn ytterligere.

Tøft for Google

Tilbudet er trolig også ett skudd for baugen for børsnoteringen til av Google. Yahoo har vært partner med søke-ener Google i lang tid, men nå ser det ut til at internettportalen har andre planer. Budet på Overture fører sannsynligvis til at Google blir kastet ut fra Yahoo-portalene, tror analytiker Thomas Lie i Norse.

Han sier til iMarkedet at hvis Yahoo kjøper Overture vil dette også øke sannsynligheten for at Fast får den avtalte "earn-outen" på 30 millioner dollar ved salget av internett-forretningen til Overture.

- Hvis det er noen som har tvilt på dette, så vil i alle fall kjøpet øke sannsynligheten for at Fast får disse pengene, sier Lie til iMarkedet.

Videre sier Lie til iMarkedet at den videre konsolideringen i søkebransjen gjør at det er færre å kjøpe og færre selvstendige aktører i søkebransjen, noe som vil slå positivt ut på prisingen av Fast. Lie påpeker imidlertid overfor iMarkedet at Overtures hovedforretning ligger utenfor det området Fast er store på i dag. Overture har hatt meget lønnsom drift gjennom sin pay-per-view-tjeneste i lengre tid.

Fast-oppgang

Tilbudet fra Yahoo innebærer oppgjør i aksjer og kontanter, og innebærer en premie sammenlignet med fredagens sluttkurs i USA på 13 prosent. Amerikanske analytikere hadde imidlertid trolig håpet på høyere kontantandel i budet fra Yahoo enn hva som var tilfellet.

Fast-kursen løftet 5,35 prosent til til 9,45 kroner mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere