*Nettavisen* Nyheter.

Yalda (11) slipper ankesak

Foto: Ole Åsheim (Nordlys)

Retten avviser ankesaken, og det blir det ingen ny runde i retten for 11 år gamle Yalda Bahadori i denne omgang.

07.06.13 14:17

I begynnelsen av mai kom meldingen Yalda Bahadori (11), foreldrene og deres mange støttespille hadde ventet på: Regjeringadvokaten besluttet å trekke ankesaken etter å ha tapt i Oslo tingrett, skriver Nordlys.

Jubel ble imidlertid raskt snudd til forvirring og fortvilelse. Utlendingsnemnda (UNE) hevdet de ikke hadde trukket anken.

Samtidig viste advokat Arild Humlen, prosessfullmektig for Yalda og familien, til at Regjeringsadvokaten hadde levert et prosesskrift på vegne av UNE hvor de ba om at saken ble hevet.

Skulle for retten i juni
Dermed ble det opp til Borgarting lagmannsrett, hvor ankesaken var berammet 13. og 14. juni, å avgjøre hvorvidt saken skulle gå for retten eller ikke.

Tirsdag denne uken falt avgjørelsen: Anken er avvist av lagmannsretten. Dermed blir det ingen ny rettssak, i alle fall ikke i denne omgang.

Det får Nordlys bekreftet av Agathe Mikalsen, konsulent ved Borgarting lagmannsrett.

Støttegruppen avventer
Ronja Trolie i Støttegruppen for Yalda sier at hun ikke er kjent med avgjørelsen fra lagmannsretten annet enn via media. Da Nordlys snakket med henne like etter klokken 12 fredag formiddag, hadde hun heller ikke snakket med advokat Arild Humlen, som er opptatt i en annen rettssak.

- Vi har lært at vi ikke skal ta noe på forskudd. Derfor avventer vi med å kommentere saken før vi og advokaten har fått se på kjennelsen fra retten, sier Trolie.

Saken oppdateres

Les flere saker hos Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag