RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara-anlegg i Libya delvis stengt

Sist oppdatert:
Marsa al Brega (NTB): Deler av Yaras kunstgjødselanlegget i Marsa al Brega i Libya er sperret av en lokal politisk gruppering, opplyser selskapet.

Ifølge NRK krever gruppen betalt av libyske myndigheter for vakthold i området og for innsatsen i borgerkrigen i landet.

En gruppe mennesker sperrer inngangen til en del av fabrikken, og selskapet foretar nå en kontrollert nedstengning av produksjonen, skriver Aftenposten.

- Det dreier seg om en politisk konflikt mellom en lokal gruppering og den sentrale regjeringen. De har sagt at de ønsker å sperre inngangen til den ene produksjonslinjen ved fabrikken, og de har stilt seg opp slik at nye mennesker ikke kommer inn, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara til avisen.

Yara er deleier i selskapet Lifeco, som eier fabrikkanlegget. Lifeco er også delvis eid av libyske investorer. Det skal ikke dreie seg om fysiske trusler eller vold, og ingen er sperret inne på området. Ingen nordmenn befinner seg for tiden på fabrikkområdet.

- Vi har ikke inntrykk av at denne aksjonen er rettet mot fabrikken. Det første vi tenker på er de ansattes sikkerhet. Når det er kvittert ut gjelder det å sikre verdier, og en måte å gjøre det er å stenge ned fabrikken på en kontrollert måte, sier Tuman. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere