*Nettavisen* Nyheter.

Yara-fabrikk i Libya stengt

Marsa al Brega/Oslo (NTB-Petter Bøifot): Yaras fabrikk i Libya som har vært sperret av en lokal militsgruppe, er stengt, og alle selskapets ansatte har forlatt landet.

21.01.14 20:41

Det var NRK som først omtalte saken.

Fabrikken har vært delvis stengt siden militsgruppen sperret inngangen til den ene delen av fabrikken for en uke siden. Nå er all produksjon stanset.

- Det vi har gjort, er en kontrollert nedstengning av produksjonen i fabrikken. Etter at dette skjedde, valgte vi, til tross for at ingen følte seg truet, å sende våre arbeidere hjem. Det er ingen Yara-ansatte igjen på dette anlegget, de to siste reiste hjem søndag. Produksjonen er stengt inntil situasjonen er avklart, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman til NTB.

Det var sju Yara-ansatte på fabrikken da militsen kom til stedet i forrige uke. De reiste hjem etter hvert som flybilletter ble tilgjengelig, og Tuman presiserer at det ikke har vært snakk om noen form for evakuering.

De øvrige som jobber på fabrikken, er ansatt av det libyske selskapet Lifeco, og de er nå sendt hjem. Tuman sier at noen få muligens er blitt igjen for å drive vedlikehold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.