RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara gjennomfører EU-salg

Sist oppdatert:
Yara selger virksomheter etter avtalen med EU-kommisjonen.

Yara har inngått avtale med Brenntag-gruppen om å selge visse kjemiske forsyningsvirksomheter knyttet til sine anlegg i Köping og Tertre, som del av betingelsene avtalt med EU i forbindelse med godkjenning av oppkjøpet av den finske gjødselprodusenten Kemira GrowHow Oyj.

NA24 - din næringslivsavis

Salgene skjer i tråd med forpliktelsene Yara måtte ta på seg for at EU-kommisjonen i fjor høst skulle gi en betinget godkjennelse av oppkjøpet av Kemira GrowHow.

En av betingelsene var at Yara avhendet sine forsyningsvirksomheter innen AN-løsning, vannholdig ammoniakk og svak salpetersyre fra Köping i Sverige, og innen AN-løsning, vannholdig ammoniakk, svak salpetersyre og konsentrert salpetersyre fra Tertre i Belgia. I hvert tilfelle følger assosierte produksjons- og distribusjonseiendeler med i salget.

EU-kommisjonen har godkjent Brenntag som kjøper og avtalenes form, opplyser Yara.

- Dette representerer et stort steg fram for oppfyllelse av forpliktelsene til EU i forbindelse med Yaras oppkjøp av Kemira GrowHow Oyj. Fullførelse av Brenntag-avtalen forventes i løpet av andre kvartal 2008 og er betinget av godkjenning fra relevante myndigheter, skriver Yara i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere