RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara jakter billig gass

Sist oppdatert:
De høye gassprisene tvinger gjødselprodusentene til å finne billigere gasskilder. Yara vurderer å ekspandere i Trinidad. Les mer her:
Gjødselgiganten Yara meldte i dag om resultater for fjerde kvartal og fjoråret. Selv om de ikke klarte å innfri forventningene stiger aksjekursen 5,5 prosent fredag formiddag.

Selskapet melder også at de vurderer kapasitetsøkning ved fabrikkanleggene i Trinidad, noe som er i tråd med selskapets strategi om kapasitetsøkning i regioner med tilgang på konkurransedyktig gass.

- Prosjektet omfatter kapasitetsøkning og optimalisering av eksisterende ammoniakkproduksjon samt utvidelse med mulig produksjon av urea, ammoniumnitrat og urea ammonium nitrat (UAN, flytende gjødsel). Prosjektet vil ha særskilt fokus på mulighetene innen produksjon av teknisk ammoniumnitrat for bruk i den voksende gruveindustrien i Sør-Amerika, skriver selskapet i en pressemelding.

Omfanget av en eventuell utvidelse av produksjonsanleggene kan innebære investeringer i størrelsesorden 600 – 1.000 millioner dollar, avhengig av hvilke konsepter som velges. Yara planlegger å fatte beslutning om eventuell gjennomføring innen utgangen av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere