RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara-konkurrent guider på økt salg

Sist oppdatert:
Canadiske Potash Corp. ser nå økt salg av potashbasertgjødsel og har sendt ut et positivt omsetningsvarsel for sitt potashsalg
Gjødsel basert på potash er en de tre hovedtyper gjødsel. Canadiske Potash Corp. er ledende i verden innen dette segmentet, mens Yara er ledende innen nitrogen og fosfatbaserte gjødsler og fullgjødsel.

Potash har nå sendt ut et positivt omsetningsvarsel for sin internasjonale salgorganisasjon Canpotex, som omfatter potashprodusentene i Saskatchewan. Prognosen lyder nå på 7,5 millioner tonn, mot forrige estimat på 7 millioner tonn. Den nye guiding ligger hele 1,2 millioner tonn over samlet volum solgt i 2003.

Potash Corp vil som følge av den sterke salgsveksten innføre ytterligere et skift ved sitt potashanlegg Laigan for å utnytte mer av produksjonskapasiteten. Potash står for 54,2 prosent av potashproduksjonen til Canpotex.

- Gjødselen som viser det største potensialet fortsetter å være potash, sier konsernsjef Bill Doyle i PotashCorp i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere