RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara kutter ammoniakkproduksjon (Ny)

Sist oppdatert:
Yara må vedlikeholde to fabrikker som produserer ammoniakk samtidig som Yara Porsgrunn ikke produserer. Les hvorfor
(Ny: Oppdatert med kommentarer fra selskapet)

På grunn av lavere priser på ammoniakk og høyere gasspriser holder Yara stengt sin ammoniakkfabrikk i Porsgrunn. Når ytterligere to anlegg stenges ned for vedlikehold faller enda mer produksjon bort.

Yara melder torsdag at de har besluttet å holde ammoniakk-produksjonen i Porsgrunn stengt etter en vedlikeholdsstans. Dette meldte iMarkedet.no tidligere i januar. Samtidig stenges anlegg i Trinidad og Le Havre, Frankrike, ned som følge av vedlikehold.

Disse vedlikeholdsstansene er planlagte, skriver selskapet i en børsmelding.

Bortfallet av produksjon vil beløpe seg til ca. 150.000 ammoniakk for første kvartal, noe som tilsvarer 10 prosent av gjødselsgigantens kapasitet.

Den siste måneden har prisene på ammoniakk i verdensmarkedet vært svake, og dette er noe av grunnen til at anlegget på Herøya ved Porsgrunn stenges ned lengre enn nødvendig.

Pressetalsmann Arne Cartrigde i Yara sier til iMarkedet.no at vedlikeholdene i Le Havre, Frankrike og Trinidad er noe fremskyndet i forhold til opprinnelige planer.

Grunnen er blant annet en lekasje i Le Havre, men også at markedet for Ammoniakk har vært slapt som følge av sesongmessige svingninger.

Yara vil heller ikke oppgi noen dato for når produksjonen av ammoniakk blir startet opp igjen, men sier det kan ta noen uker.

Yaras anlegg i Porgrunn har høyere kostnader forbundet med gass, den største innsatsfaktoren i produksjon av ammoniakk, enn det andre anlegg i Europa har.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere