RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara milliarder til IBM

Sist oppdatert:
IBM skal levere IT-tjenester til Yara.
Yara betaler IBM 1,26 milliarder kroner i forbindelse med en omfattende IT-outsourcingavtale. Kontrakten løper over syv år og skal sikre fleksibilitet i Yaras vekstambisjoner.

Avtalen omfatter IT-tjenestene til Yaras produksjonsanlegg og salgskontorer i 50 land og på alle kontinenter, vil være basert på leveranser fra både lokale ressurser og ressurser fra IBMs globale leveransesentre.

- Yara er et av Norges mest internasjonale selskaper med globale IT-behov. Omfanget av IBMs tjenester gir fleksibilitet og er skalerbar i forhold til Yaras vekstambisjoner, sier finans- og strategidirektør i Yara International, Sven Ombudstvedt.

IBM skal levere et omfattende utvalg av tjenester inklusive IT-infrastruktur og forretningsapplikasjoner.

- Ledende selskaper som Yara benytter i stigende grad strategisk outsourcing til å omforme deres IT-infrastruktur på en måte som forbedrer kostnadsstyringen og øker innovasjonen, sier Morten Thorkildsen, administrerende direktør i IBM Norge.

- IBM demonstrer sin konkurransefortrinn ved å tilby et fullt sortiment av IT-tjenester, gjennom både lokale og globale kilder, til ledende selskaper som Yara International. Avtalen med Yara styrker vår ledende posisjon innen olje- og kjemiindustrien og kommer i etterkant av inngåelsen av en likende avtale med Statoil i November 2006, kommenterer sjefen for IBM Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere