RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yara refinansierer 6,5 milliarder

Sist oppdatert:
Gjødselkonsernet Yara har fått presset ned rentemarginen i sin nye store kredittfasilitet på 1 milliard dollar
Den nye rullerende kredittfasiliteten lyder på 1 milliard dollar, eller 6,5 milliarder kroner. Fasiliteten vil løpe over en periode på syv år.

Den vil erstatte Yaras fasilitet på 750 millioner som hadde en løpetid på fem år.

Yara har i forbindelse med opptagelsen av den nye fasiliteten oppnådd en reduksjon i rentemarginen på 12,5 basispunkter til 20 basispunkter over 3 måneders Libor.

- De forbedrede betingelsene reflekterer den gode utviklingen Yara har hatt i løpet av sitt første år som selvstendig selskap, skriver selskapet i en kommentar.

Barclays Capital, BNP Paribas, Citigroup, DnBNOR Bank ASA og DanskeBank A/S har etablert lånet i bankmarkedet. Etter en vellykketsyndikering er lånet undertegnet av arrangørbankene og en gruppebestående av 13 andre banker. DnBNOR Bank ASA vil være agent for lånet fremover.

- Vi er svært fornøyd med betingelsene i låneavtalen og den positive interessen og tilliten Yara møtes med i finansmarkedet, sier Yaras økonomidirektør Hallgeir Storvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere